آکادمی الماس، رتبه یک در پژوهش
0

رایانش ابری یا cloud computing چیست؟

رایانش ابری یا cloud computing چیست ؟

رایانش ابری، ارائه‌ی منابع فن‌آوری اطلاعات بر حسب تقاضا، بر روی شبکه اینترنت با توجه به قیمت پرداختی است. به جای خرید، مالکیت و نگهداری مراکز داده فیزیکی و سرورها، می‌توان به خدمات فن‌آوری، مانند محاسبه توان محاسباتی، ذخیره‌سازی و پایگاه‌داده، براساس پایه مورد نیاز از یک عرضه‌کننده ابری مانند خدمات وب آمازون (AWS) دسترسی پیدا کرد.

چه کسی از رایانش ابری استفاده می‌کند؟

سازمان‌ها از هر نوع، اندازه، و صنعت از ابر برای انواع مختلفی از موارد مانند پشتیبانی اطلاعات(data backup)  ، بازیابی فاجعه (disaster recovery) ، ایمیل، کامپیوترهای مجازی (virtual desktops) ، توسعه نرم‌افزار و تست (software development and testing) ، تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ(big data analytics)  و کاربردهای وب با مشتری (customer-facing web applications) ، استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، شرکت‌های خدمات سلامت مانند بیمه‌ها از این ابر برای توسعه‌ی درمان‌های شخصی بیشتر برای بیماران خود استفاده می‌کنند. شرکت‌های خدمات مالی از ابر برای تشخیص تقلب بلادرنگ و پیش‌گیری از آن استفاده می‌کنند. و سازندگان بازی‌های ویدیویی از ابر استفاده می‌کنند تا بازی‌های آنلاین را به میلیون ها بازیکن در سراسر جهان تحویل دهند.

رایانش ابری چگونه کار می‌کند؟

شرکت‌ها به جای داشتن زیرساخت‌های محاسباتی(computing infrastructure)  یا مراکز داده‌ها(data centers)  شخصی می‌توانند از طریق یک سرویس دهنده‌ی خدمات ابری به هر چیزی، از برنامه‌های کاربردی گرفته تا ذخیره‌سازی اطلاعات، دسترسی داشته باشند.

یکی از مزایای استفاده از خدمات محاسبه بروش ابر این است که شرکت‌ها می‌توانند از هزینه‌ای اولیه، پیچیدگی‌های مالکیت و نیز نگهداری زیرساخت‌های فن‌آوری اطلاعات خود اجتناب کرده و به جای آن، به سادگی آنچه را که نیاز دارند استفاده کرده و هزینه‌ی آن را نیز در هنگام استفاده پرداخت کنند.

در عوض، ارایه دهندگان خدمات محاسبه بروش ابر نیز می‌توانند از مزایای ارایه‌ی خدمات مشابه، به طیف گسترده‌ای از مشتریان بزرگ و کوچک، بهره‌مند شوند.

خدمات محاسبه بروش ابر در دسترس هستند؟

خدمات رایانش ابری در حال حاضر طیف وسیعی از گزینه‌ها را از اصول ذخیره‌سازی، شبکه و قدرت پردازش از طریق پردازش زبان طبیعی و هوش مصنوعی و همچنین برنامه‌های کاربردی استاندارد پوشش می‌دهد. تقریبا هر سرویسی که نیاز ندارد تا شما به طور فیزیکی به سخت‌افزاری که در حال استفاده از آن هستید نزدیک باشید، می‌تواند از طریق ابر تحویل داده شود.

نمونه‌هایی از محاسبات ابری کدامند؟

رایانش ابری از تعداد زیادی از خدمات پشتیبانی می‌کند. از خدماتی مانند Gmail یا سرویس پشتیبانی ابری از عکس‌های ذخیره شده در گوشی‌های هوشمند گرفته، تا خدماتی که به شرکت‌های بزرگ اجازه می‌دهد تا هم داده‌های خود را میزبانی کرده و هم کاربردهای خود را در ابر بتوانند اجرا کنند. به عنوان مثال نتفلیکس به سرویس‌های محاسبه بروش ابر تکیه می‌کند تا سرویس پخش ویدیویی و دیگر سیستم‌های تجاری خود را اجرا کند.

محاسبات ابری در حال تبدیل شدن به گزینه‌ی پیش‌فرض برای بسیاری از برنامه‌ها است: فروشندگان نرم‌افزار به طور فزاینده‌ای برنامه‌های خود را به صورت خدمات در اینترنت از طریق مدل آبونمان ارایه می‌دهند. با این حال، یک عیب بالقوه در محاسبات ابری این است که می‌تواند هزینه‌ها و خطرات جدیدی برای شرکت‌هایی که از آن استفاده می‌کنند، ایجاد کند.

چرا اسم آن محاسبه ابری است؟

مفهوم بنیادی در پشت محاسبات ابری این است که مکان فیزیکی سرویس و بسیاری از جزییاتی مانند سخت‌افزار یا سیستم‌عاملی که در آن محاسبات اجرا می‌شود، تا حد زیادی بی‌ربط یا دور از کاربر هستند. مفهوم ابر از شبکه‌ی قدیمی مخابرات گرفته شده‌است، که در آن شبکه‌ی تلفن عمومی (و بعد اینترنت) اغلب به صورت یک ابر نمایش داده می‌شد.

تاریخچه رایانش ابری چیست؟

محاسبه بروش ابر از اوایل دهه ۲۰۰۰ آغاز شده‌است. اما مفهوم محاسبه به عنوان یک سرویس، بسیار طولانی‌تر بوده و به دهه‌ی ۱۹۶۰ برمی‌گردد. زمانی که دفاتر کامپیوتری به شرکت‌ها اجازه می‌دادند به جای خرید یک پردازنده‌ی مرکزی مخصوص به شرکت خود، بتوانند بخش مورد نیاز خود را بر روی این پردازنده اجاره کنند.

استفاده از اینچنین خدمات به اشتراک‌گذاری به طور عمده‌ای با ظهور کامپیوترهای شخصی که بسیار مقرون‌به‌صرفه بودند و سپس با افزایش استفاده از مراکز داده، که شرکت‌ها را قادر به ذخیره‌ی مقادیر عظیمی از اطلاعات می‌کرد، به طور فزاینده‌ای گسترش پیدا کرد.

اما مفهوم اجاره‌ی دسترسی به یک پردازشگر، متناوبا در ارایه‌دهندگان خدمات، محاسبه‌ی سودمندی(utility computing)  و محاسبات شبکه(grid computing)  در اواخر دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ ظهور کرده‌است. این امر با محاسبه ابری که با ظهور نرم‌افزار به عنوان یک سرویس و ارایه دهندگان محاسبه بروش ابر مانند خدمات وب Amazon، ادامه پیدا کرد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سؤالی دارید؟ در واتساپ با ما صحبت کنید!
مکالمه را در واتساپ شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp کلیک نمایید.
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می‌دهیم . . .